PHENOMENAS 10: Lovosice
06.05.2013

Jubilejní 10 Fenomény. Je čas se zastavit, nadejchnout a popácat se v tento jubilejní den lehce po zádech. Jme kurva dobrý a vodvedli jsme kus poctivý práce. K dnešnímu dni je to cca 85 hospod, které jsme hodnotili. Do některých bychom se neradi vraceli, některé dodnes milujeme. Jak pak asi tuhle fenomenální hladinu načeří Lovosice? Pivně-fenomenální tažení dopadlo takto:

BESEDA – Velký komplex s hospodou a bowlingem. Hodnotíme pouze hospodu a hodnotíme ji špatně. Pivo Gambrinus 10° jako křen, jen hodně starý křen. Obsluha milá, jen trochu nechápající a neposlouchající.
Př: objednáte si místo krkovice ( kterou prý nemají ) kuřecí něco s fazolkami. Po neskutečném dlouhém a pití piva nutícím čekání máte na stole kuřecí s bramborem. Slečna číšnice podle přísloví „Můj host, můj pán“ a mírném hádání se po dalších 20ti minutách přinese krkovici, o které byla přesvědčena, že jí nemají. Ano v Besedě se i zázraky dějí. Popisovat prostředí nemá cenu, snad bude lepší chodit sem jen na bowling. To můžete nadávat pouze na sebe když Vám to nepůjde. Bohužel o bowlingu se ale nikdy nedozvíte, protože vás na něj žádná cedule neupozorní.

U BEREŠŮ – Nádražní restaurace, vlastně hospoda. Zde se nenajíte. Pan vrchní byl očividně na svůj lokál hrd.
My ne.
Podmírečný a ledový Staropramen 11°. pivo bylo z tanku a kolik má stupňů se dozvíte z informační digitální tabule na zdi asi za milijón korun. Pivo pijeme evidentně podchlazené, kolem 6 °C. Ledový zákal, který je charakteristický pod hodnotou 5°C se nekonal, ale také se nekonalo nic z chuti Staropramenu.  Jako obvykle pár štamgastů a gastek u televizorů. Bylo nám řečeno, že je to velký cestovní uzel s velkým množstvím turistů, trochu škoda, že právě toto bude první hospoda, kterou v Lovosicích uvidí.
Není zde na místě ani obhajoba, že je to přeci klasická hospoda na nádraží. I ta ale může být na úrovni. Chápeme to, že když nejsou patrony na nějaké vetší úpravy, tak alespoň pivo by mělo být f poho.
Smrad, který se válí na WC, Vám vžene slzy do očí ne proto, že je Vám to všechno líto, ale proto, že tam zkrátka je. Ledový pivo a smrad. Některý věci přece už nemusíme, ne?!

U KAŠPARA – Už jen podle štítové zdi poznáte, že dělat hospodu tady někoho baví. Personál vstřícný a pohotový. Právě probíhala svatební oslava a prý když chvilku počkáme na terase, připraví nám stůl. Svatebčanům to zřejmě nevadilo, tak jim jeden vzali. To je správný přístup, ve dveřích mám vidět peníze a ne přicházejícího hosta! Nakonec  stůl připravovat nemuseli, neb venku na zahrádce byli velké pohodlné kožené sedačky.
Plzeň, Master, Gambrinus – vše v naprostém pořádku, jídlo super, prostředí super, obsluha super.
Ale my v tuto chvíli začínáme hledat detaily, kterými si to chceme schválně znepříjemnit 🙂
Křivá tůje, popelník daleko na stole, zima apod. Najdou se ale i věci, které zamrzí. V okamžiku, kdy si myslíte, že rozumíte všemu, měli byste některé úkoly přece jen delegovat. Uveďme příklad. Když neumím česky, neměl bych psát MENU kartu. Nikdy! Když je venku prach a pil, neměl bych tam nechávat příbory. Když mám hospodu, MUSIM mít f cajku toalety. A přes to vlak nejede. Na WC tu bohužel chybí ručníky, toaletní papír je v držáku, do kterého evidentně nepatří čímž papír ztrácí točící funkci. Takže jste v situaci kdy máte ruku po loket v bubnu a rvete jeden kousíček toaleťáku za druhým. Příbory připravené na terase pro okamžité použití, jsou přichystány v pohotovém režimu,  ale jak dlouho byli pod těmi stromy? Při mé smůle věřím tomu, že na mé vidličce seděla prdýlkou veverka když si rovnala fousky a plivla na můj nůž když nenašla oříšek. Na sto procent to tak jistě nebylo, ale znáte veverky.

PIZZA TINITO – Lobkowicz velmi dobrý. Stella Artois na kterou je všude reklama ale není. Zkrátka malá sexy pizza pro holky a jejich velké problémy k řešení. Obsluha pozorná a rychlá se pohybuje v lokále, který je stylově přetláskaný jako Ital špagetami. Fotoreprodukce Saudkových obrazů, mušličky a šicí stroje. Jo vlastně je to pro holky. V podstatě útulná „picérka“, která se umístila docela vysoko a není důvod tam nezajít, dobře se najíte, proberete nejpalčivější problémy lidstva a pokračujete třeba do

SAUNA – Velmi zvláštní místo provoněné Budvarem, který nezklamal a byl velmi pitelný. První místo, kde se nekouří. V zimě a v dalších hnusných časových údobích máte problémek. Hospoda svým stylem dlouho neviděná, trochu jako knihovna, trochu jako čekpojnt sběratelů všeho, ale velmi pěkné. Dostalo se nám i pohoštění (zdarma ) a obsluha hudebně reaguje na náladu a rozpoložení hostů.
Alternativa ke komerční hospodě. Asi si budete říkat kam jsme to vlezli, ale po navyknutí se nakonec budete cítit dobře. To je hlavní. V létě na terase to v noci vypadá všude stejně, tady máte jako bonus dobré pivo a dobrou obsluhu.

JOHANKA– z provozních důvodů zavřeno

U KAPLE – těžký štamgastismus panuje i zde. Cizí lidi u nás v hospodě, si dělaj srandu né. Toto vyčtete z očí místních. Já nevím, ale na podmíráky jako prase bych si asi nenavykl. Sem se chodí zdunit Géčkem. Každá hospoda má svoje… tím bych Kapli uzavřel a přešel cca80 metrů do vítězné hospody 10. Pivních Fenoménů v Lovosicích.

SEVEN BAR/CAFE – Někdo tu pochodeň v Lovosicích musí nést. Už jsme nečekali, že se něco takového objeví.
Chotěboř, Svijany, a pozor slovenský Steiger. Člověk, který pochopil jak dělat hospodu, k pivům utopence a další zajímavostě a když jsi slečna tak holt nějaký ten koktejlek. Sem budete chodit protože prostě budete vědět proč. Narvaná hospoda, která funguje třetí měsíc, Lovosičáci také mají rádi kvalitu. Hrdina ten, kdo v Lovosicích uvedl rotační pípu. Od centra se může zdát, že je to poměrně z ruky, ale zase si cestou můžete udělat krásnou žízeň! A pro tuto pivní rozmanitost by se jistě stalo, že by 7 CAFE byla naše základna.

Směle se tam vydejte a věříme, že náš názor potvrdíte.

GRATULUJEME SEVEN BARu !

V našich análech uvedená hospoda NA MANDLU jako poslední lokál se nekonala z čistě dopravně- technologických a časových důvodů, omlouváme se.

Za zmínku jistě stojí i hospoda POD PALUBOU, kde probíhal sčítací proces. Pokud by byla hodnocena, umístila by se vysoko.

Výsledky 10. Pivních Fenoménů – LOVOSICE
maximální počet dosažitelných bodů  540

1. místo-SEVEN BAR 417 bodů  SEVEN

2.místo-U KAŠPARA 389 bodů   http://www.ukaspara.com/

3.místo-SAUNA 362 bodů http://www.ubytovani-lovosice.cz/

4.místo-PIZZA TINITO 296 bodů http://www.pizzatinito.cz/

5.místo-U BEREŠŮ 230 bodů  u-beresu

6.místo-BESEDA 214 bodů  http://www.besedalovo.cz/

7.místo-U KAPLE 209 bodů  u-kaple

FOTODOKUMENTACE

 

2 komentáře k článku “PHENOMENAS 10: Lovosice”

  1. Jarda Petrr říká:

    Dobrý den.

    Po přečtení Vašeho článku, musím reagovat na pár Vašich nechápajících slov. Jedná se o restauraci U Kašpara. Jako stálý zákazník (ne štamgast, ale normalní host) jsem s touto restaurací velice spokojen. Za prvé, co mě překvapilo je srovnávání HOSPOD s touto RESTAURACÍ. Za druhé, jelikož ještě nezačla „zahrádková“ sezóna, mohli jste být rádi, že Vás vůbec posadili ven i při probíhající svatební hostině(mimochodem v tento den tam měli tři velké akce). Nechápu Vaše výrazy: „Křivá tůje, popelník daleko na stole, zima apod“, jak už jsem zmínil nebyla ještě letní sezóna tak opravdu růstu tůji na křivo se nedá zabránit, když byl popelník daleko, je problém se nahnout a přisunout si ho??? A zima?!Za počasí opravdu nemůže vedení restaurace!! Pokud jste našli v MENU kartě překlep jako správný zákazník můžete upozornit obsluhu, jsme jenom lidi u Vás jsem zde v článku našel taky chybu: „MUSIM mít f cajku toalety“….f?? Nejdříve začněte u sebe:) Ohledně příborů měli je venku z důvodu, že uvnitř probíhala svatební hostina a svatebčanům by nebylo příjemné, pokud by Vám tam furt někdo otevíral dveře kvůli každému příboru. Ručníky na toaletě???! To mě osobně dostalo nejvíce. Když teda chybí ručník na wc , proč tu máte fotku na které je vyfoceno elektrické zařízení na dávání papírových ubrousků na dámské toaletě??? Stačí se trošku kouknout a viděli by jste takový čudlík, kterým se ubrousky spustí dolů;) Na pánském elektrické není, ale ubrousky jsou. Tak když si tu stěžujete na ručníky proč teda máte fotku, kde evidentní je, že tam ubrousky na utírání jsou;) Na co ten držák na toaletní papír teda je? Když po koupení tohoto držáku vidíte nápis na krabici zásobník toaletních papírů?? Na co by jste to použili Vy?? Na ubrousky k jídlu? Zamyslete e než napíšete takovouhle kravinu!! A prdýlkou veverka?? No máte teda velice bujnou fantazii.

    Když vemu závěr podle Vašich výsledků vyhrála HOSPODA, která je velká asi 15 metrů na 7 metrů, má tam kolem 8 stolů, nevaří se tam a je to vysloveně HOSPODA a ne RESTAURACE, tak příště nelezte do RESTAURACÍ. A jen tak mimochodem, v SEVEN Baru se do dneška 11.11.2013 vystřídali už 4 majitelé a Restaurace u Kašpara má svého majitele už přes 20 let. Co na to říkáte?? Zajímavé že? Radši se zamyslete kam chodíte a co provádíte;) a píšete úplné nesmysly. V Lovosicích jsou dvě restaurace kam se dá chodit U Kašpara a Cukrovar. Proč jste nezašli do Cukrovaru??

    Přeji hezký den

    Petrr Jaroslav

  2. Milan Kabrna říká:

    Dobrý den Petře, děkujeme za reakci. K Vašemu komentáři:

    Výběr restaurací, hospod resp. pohostinských zařízení, jakož i způsob hodnocení a bodování se řídí podle našich Fenomenálních pravidel, které schválila valná hromada občanského sdružení. Do výběru se může dost jakýkoliv podnik, ve kterém se točí pivo. Může to být restaurace, hospoda, hotel, nebo i stánek na nádraží. Všechny podniky, které jsme vybrali v Lovosicích tyto kritéria splňovali.

    Vyhodnocení podniků probíhá na základě 6 ti nezávislých názorů ve standardním bodování v kategoriích Hospoda a Pivo, více viz Fenomenální pravidla. Každý Fenomenálník má právo ke svému hodnocení uvést také svůj písemný komentář k jednotlivým podnikům, ať už pozitivní či negativní. Na základě těchto 6ti komentářů vzniká tento článek – závěrečná zpráva.

    Nehodnotíme tradici ani historii zařízení. Ono to zkrátka ani nejde, neboť o ní nic nevíme. Netušíme, jestli podnik kam jsme přišli funguje 20 let, nebo od minulé soboty. Ve své podstatě, je nám tento fakt vlastně ukradený! My jsme totiž obyčejní hosté, kteří v konkrétní den a v konkrétní hodinu navštíví objekt a hodnotí jeho prostředí, péči personálu, nabídku a chuť jídel, piva i atmosféru.

    Personál, který dělá tvář podniku, jsme patřičně ocenili. Byli jsme rádi, že problém „kam nás usadit“ vyřešili bravurně a nemuseli jsme tuto restauraci z Lovosických PF vyškrtnout. Jak nám jistě dáte za pravdu, detaily tvoří celek. Bohužel v ten konkrétní den v tu konkrétní hodinu tu několik negativních detailů bylo a ty zapříčinily, že Kašpar na pozici nejvyšší nedosáhl.

    Nyní ale k Vašim výtkám. Ručníky chyběli na pánských toaletách (foto se zásobníkem na ručníky je z dámské toalety). Na pánských toaletách v bubnu toaletní papír byl, ale ne ten, který tam patří. Takže při zavření skříně se papír netočí, a to je docela problém – proto ruka po loket v bubnu. Menu karta, která je venku na hlavní silnici a říká všem jak výtečný tento podnik je, obsahovala závažné chyby. Příbory prostě nemohou ležet jen tak venku! U Kašpara bylo hezky. Majitele tahle hospoda asi baví. Ale čím víc věcí člověk dělá, tím víc má starostí je všechny uhlídat.

    Píšete o Seven baru. Ano, je velký asi tak 15 x 7 metrů. Vejde se tam tak 50 hostů. Nevaří se tam. Víte proč? Protože kdyby vařil, tak nestíhá točit pivo a být na place. A kdyby měl kuchaře, nevydělají si na sebe. Proto prostě nevaří a dělá jen to, na co stačí. a to na co stačí, dělá bravurně. Měl skvělou nabídku točený piv, kterou jsme jinde neviděli. Všechna bezvadně ošetřená. K jídlu měl pokrmy výborně se hodící k pivu a drinkům. Večer tam bylo narváno! Skutečnost, že tam je 4 majitel, je nám úplně jedno. My jsme tam byli v tento den a tuto hodinu jako ostatních 50 hostů a bylo to fajn.

    Chápeme Vaše rozhořčení nad druhým místem restaurace U Kašpara. Věříme, že ji máte rád, to byste tohle nepsal. Věříme, že budete majitele inspirovat, k ještě lepšímu servisu. Třeba vyzkouší fenomén čtvrté pípy i on a překvapí tak nejen Vás, ale i loajální zákazníky podniku.

    Způsob prezentace hodnocení Pivních fenoménů byl od svého prvopočátku sdělován nadlehčeným způsobem s kapkou humoru, fčetně krásných fenomenálních chyb.

    Ještě jednou děkujeme za Vaše názory, podněty a témata, která určitě otevřeme na nejbližší Ideové konferenci Pivních fenoménů.

    Zachovejte nám, prosím, přízeň a až se do Lovosic vrátíme, rádi Vás uvítáme mezi námi při hodnocení Cukrovaru.

    PF

Komentáře k příspěvku

Webdesign: Kabris|NET