FENOMENÁLNÍ PRAVIDLA

PRAVIDLA A PODMÍNKY VÝBĚRU A BODOVÁNÍ PODNIKŮ

Každý fenomenálník pořádající Pivní Fenomény nemá a ani nemůže mít konkrétní zadání. Můžeme hovořit o jakémsi rámcovém pravidlu, které říká, že vybere město/místo/oblast, vybere 9 hospod a vybere jakýsi titul/otázku na kterou chce aby Fenomény svou návštěvou odpověděly. Spolu s tímto jediným kritériem pak jde ruku v ruce doporučení z jakého ranku by měli být hospody vybírány. Ty by pochopitelně měli zosobňovat pivní kulturu daného města/místa. Tedy jak pajzly, pizzerie či sportbary, tak ovšem i lepší podniky, pivovarské koncepty typu Kozlovna, Potrefená husa, Original Pilsner Urguel Restaurant, nebo 5***** Hotel.

Každé zařízení je hodnoceno ve dvou základních kategoriích HOSPODA a PIVO.

Ty mají svoje subkategorie.

HOSPODA:
nabídka (teplá jídla, studená jídla, zahrádka, druhy pitiva atd)
prostředí (jak to tu na tebe působí)
obsluha (obecně hodnotíme všechen personál, který se nám ukáže)
ceny (zejména pak poměr cena:výkon)

PIVO:
chuť (klasické senzorické vlastnosti)
pitelnost (drinkability, vyváženost – vybalancovanost piva)
nabídka (kolik druhů piva je v nabídce, včetně lahvových)
estetika (co mimo piva umocňuje požitek z piva – sklo, podtácky, ubrusy, reklama)

Boduje se na stupnici od jednoho do deseti bodů, vítězem se stává ten s nejvyšším počtem bodů.

EKSTRA PJETKA
Každý člen může použít takzvanou ekstra pjetku, to znamená udělení deseti bodů k výslednému součtu. Těchto deset bodů se nesmí nijak dělit mezi více zařízení, udělují se jako celek jednomu jedinému.

 




 

Webdesign: Kabris|NET